ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower
This text will be replaced


Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Republica Moldova Pagina Oficială Centrul de Apel Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova Programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova 2015 - 2018 E-services Registru Chamber
Mass Media din Moldova
Ambasada Republicii Moldova în România
Aleea Alexandru nr.40, sector 1, Bucureşti 011824, România
Tel: (+4 021) 230 04 74; 230 07 32 Fax: (+4 021) 230 77 90
E-mail:
Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în România
Strada Emanoil Porumbaru nr. 89, parter, sector 1, Bucureşti 011424, România
Tel: (+4 021) 410 98 27; 410 04 84 Mob: +40 787 898 050 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare) Fax: (+4 021) 410 98 26
E-mail:
Consulatul General al Republicii Moldova la Iași
Strada Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 60A, zona Copou, Iași, 700127, România
Tel: (+4023) 222 03 15 Tel/Fax: (+4023) 222 03 16
E-mail: ,
Pagina a fost vizitată de 10235 ori
Site-ul a fost vizitat de 10835081 persoane
Site-ul este folosit de 18 persoane
Site-ul a fost accesat de 917437 ori.

Ştiri din Moldova

Vizita de lucru la Tallinn a viceministrului Daniela Morari

Vizita de lucru la Tallinn a viceministrului Daniela Morari
În perioada 9-10 februarie curent, Daniela Morari,viceministru al afacerilor externe şi integrării europene, a efectuat o vizităde lucru în Republica Estonia. Agenda vizitei a inclus întrevederi la Ministerul Afacerilor Externe şi Parlamentul eston, precum şi participarea în calitate de vorbitor-cheie în cadrul Conferinţei Internaţionale „Cooperare şi Comunicare: aşteptări şi provocări pentru Parteneriatul Estic în 2017”, organizată de către Centrul estonian pentru Parteneriatul Estic în parteneriat cu Comisia Europeană şi Institutul pentru Politică Externă din Estonia.

Întrevederile cu oficialii estoni au contribuit la promovarea demersurilor de integrare europeană ale Republicii Moldova şi vin să sprijine dialogul bilateral consistent, inclusiv pe dimensiunea integrării europene. Părţile împărtăşesc interesul în promovarea unor iniţiative comune, menite să contribuie la conturarea unei viziuni strategice privind viitorul Parteneriatului Estic. O importanţă majoră este acordată pregătirilor pentru Summit-ul PaE din noiembrie 2017, perioada în care Estonia va deţine preşedinţia la Consiliul Uniunii Europene.

Întrevederea cu viceministrul de externe Matti Maasikas, responsabil pentru Relaţii cu Uniunea Europeană şi de pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Estoniei la Consiliul Uniunii Europene, a constituit un bun prilej pentru a reitera viziunea Republicii Moldova privind perspectivele de dezvoltare ale Parteneriatului Estic, precum şi aşteptările de la Summit-ul PaE. Oficialul eston a exprimat disponibilitatea ţării sale de a sprijini în continuare agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, prin asistenţa şi expertiza de care dispune Estonia în domeniile de excelenţă.
Discuţiile cu preşedintele Comisiei parlamentare pentru Relaţii Externe Marko Mihkelson, au vizat vectorul european şi situaţia internă din Republica Moldova, precum şi posibilităţile de avansare a cooperării pe dimensiunea parlamentară, inclusiv relansarea pe parcursul anului curent a activităţii grupului parlamentar de prietenie moldo-eston.

Conferinţa „Cooperare şi Comunicare: aşteptări şi provocări pentru Parteneriatul Estic în 2017”a oferit platforma necesară efectuării unui schimb de opinii la nivelul experţilor şi instituţiilor Uniunii Europene, statelor membre ale UE şi celor din ţările PaE vizând perspectivele de viitor, pregătirile către Summit-ul PaE, precum şi perioada post Summit. În cadrul alocuţiunii sale, viceministrul Daniela Morari a evidenţiat importanţa atribuirii unui caracter strategic dimensiunii de comunicare în cadrul PaE, care trebuie să fie interconectată cu viziunile de viitor privind dezvoltarea PaE.