ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

Republica Moldova Pagina Oficială Centrul de Apel Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova Programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova 2015 - 2018 E-services Registru Chamber
Mass Media din Moldova
Ambasada Republicii Moldova în România
Aleea Alexandru nr.40, sector 1, Bucureşti 011824, România
Tel: (+4 021) 230 04 74; 230 07 32 Fax: (+4 021) 230 77 90
E-mail:
Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în România
Strada Emanoil Porumbaru nr. 89, parter, sector 1, Bucureşti 011424, România
Tel: (+4 021) 410 98 27; 410 04 84 Mob: +40 787 898 050 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare) Fax: (+4 021) 410 98 26
E-mail:
Consulatul General al Republicii Moldova la Iași
Strada Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 60A, zona Copou, Iași, 700127, România
Tel: (+4023) 222 03 15 Tel/Fax: (+4023) 222 03 16
E-mail: ,
Pagina a fost vizitată de 53618 ori
Site-ul a fost vizitat de 9655729 persoane
Site-ul este folosit de 17 persoane
Site-ul a fost accesat de 274594 ori.

Noutăţi

Participarea teatrelor din Republica Moldova la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu

Participarea teatrelor din Republica Moldova la Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu

În perioada 9-18 iunie, se va desfășura cea de-a 24 ediție a Festivalului de Teatru de la Sibiu (FITS). La Institutul Francez din București, în prezența mai multor ambasadori țările cărora contribuie substanțial la organizarea acestui eveniment cultural de excepție, a avut loc o conferință de lansare oficială a FITS.

Făcând o prezentare amplă a FITS, care a devenit deja un eveniment remarcabil în peisajul teatral european, Directorul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu Constantin Chiriac, Directorul FITS, a subliniat, printre altele, că și-a dorit mult ca la conferință să fie prezent și Ambasadorul Republicii Moldova drept dovadă că FITS vrea să ajute Chișinăul să se conecteze la mișcarea teatrală internațională modernă nu doar prin prezentarea a trei spectacole, dar și prin participarea la ateliere de lucru, conferințe la care vor evolua personalități marcante, lansări de filme și carte, dezbateri despre ceea ce frământă lumea artelor în ziua de astăzi. Conform afirmațiilor directorului, se dorește crearea unei punți între artiști și introducerea teatrului din Republica Moldova în câteva rețele teatrale internaționale. Astfel, Republica Moldova va fi prezentă la FITS cu trei spectacole: ”Migraaaanți sau prea suntem mulți pe nenorocita asta de barcă” montat la Teatrul Național Satiricus ”Ion Luca Caragiale”, ”În largul mării” în viziunea Teatrului Național ”Mihai Eminescu” și ”Puștoaica de la etajul 13”, un spectacol al Universității de Muzică, teatru și Arte Plastice din Chișinău.

Ambasadorul Republicii Moldova Mihai Gribincea a mulțumit organizatorilor FITS pentru șansa teatrelor de la Chișinău de a participa la un eveniment teatral de elită, care poate fi interpretată și ca o recunoaștere a calității actului teatral din țara noastră, dar și ca o responsabilitate deosebită de a ridica etalonul de creație la noi acasă. În context, șeful misiunii s-a referit la cooperarea excelentă dintre teatrele din Republica Moldova și România, cea mai proaspătă dovadă fiind schimbul de turnee între Teatrul Național ”Mihai Eminescu” și Teatrul Național Satiricus ”Ion Luca Caragiale” din Chișinău și, respectiv, Teatrul Național ”Ion Luca Caragiale” și Teatrul Evreiesc de Stat din București.

FITS se va desfășura timp de 10 zile, având 3 278 de artiști și invitați din 70 de țări. În 71 spații de joc vor fi organizate 503 evenimente, numărul estimativ al spectatorilor fiind de 68 000 zilnic. Festivalul este organizat cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Consiliului Județean Sibiu, Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și Uniunii Teatrale din România. Printre partenerii strategici se numără Comisia Europeană, Ministerul Afacerilor Externe, EU-Japan Fest Japan Committee, Ministerul Culturii al Republicii Chineze, Consiliul Britanic, Institutul Francez din România.