ceramicstemă naţională a MoldoveisunflowerMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

Republica Moldova Pagina Oficială Centrul de Apel Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova Programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova 2015 - 2018 E-services Registru Chamber
Mass Media din Moldova
Ambasada Republicii Moldova în România
Aleea Alexandru nr.40, sector 1, Bucureşti 011824, România
Tel: (+4 021) 230 04 74; 230 07 32 Fax: (+4 021) 230 77 90
E-mail:
Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în România
Strada Emanoil Porumbaru nr. 89, parter, sector 1, Bucureşti 011424, România
Tel: (+4 021) 410 98 27; 410 04 84 Mob: +40 787 898 050 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare) Fax: (+4 021) 410 98 26
E-mail:
Consulatul General al Republicii Moldova la Iași
Strada Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 60A, zona Copou, Iași, 700127, România
Tel: (+4023) 222 03 15 Tel/Fax: (+4023) 222 03 16
E-mail: ,
Pagina a fost vizitată de 15982 ori
Site-ul a fost vizitat de 9555263 persoane
Site-ul este folosit de 6 persoane
Site-ul a fost accesat de 158497 ori.

Noutăţi

Participarea artiștilor din Republica Moldova la ediția jubiliară a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”

Participarea artiștilor din Republica Moldova la ediția jubiliară  a  Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”

În seara zilei de 21 octombrie curent, la Târgoviște a avut loc Gala Laureaților Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”. Organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Uniunea Muzicienilor din Republica Moldova, festivalul a ajuns la cea de-a cincizecea ediție.

Trofeul ”Crizantema de aur” 2017 a fost câștigat de Olguța Novac-Berbec.

La festival au participat mai mulți artiști din Republica Moldova, care au fost primiți cu căldură deosebită de către public. La secțiunea ”Creație” compozitorul Nicolae Caragia s-a învrednicit de premiul II, același premiu II revenindu-i și interpretului Valentin Butucel din Suruceni, Ialoveni la secțiunea ”Interpretare”. În cadrul concertului ”Ambasadorii Romanței” au evoluat, în afara concursului, Margareta Ivănuș și Iurie Gâscă, iar concertul ”Podul de crizanteme Târgoviște-Chișinău” i-a avut drept protagoniști pe Silvia Goncear, Andrei Ștefăneț, Diana Văluță, Diamanta Paterău și Tatiana Straistă-Burlac, care au câștigat trofee și premii la edițiile precedente ale festivalului. Festivalul a avut și o secțiune ”Boboci de Crizantemă”, Republica Moldova fiind reprezentată cu brio de Andreea Tican și Nica Dudca din Chișinău. Artiștii din Republica Moldova au fost acompaniați de Orchestra ”Folclor” a Filarmonicii de Stat ”Serghei Lunchevici” sub bagheta dirijorului Petre Neamțu.

În cadrul evenimentului festiv a fost omagiat compozitorul Eugen Doga la 80 de ani, care a prezidat și juriul secțiunii ”Interpretare”.

La Gală au participat George Christophides, Președintele onorific al Federației Mondiale UNESCO, Alexandru Pugna, Ministru Secretar de Stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale al României, Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova în România, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, numeroși oaspeți de peste hotare.

Galerie foto