ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower


Privatization

Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

Republica Moldova Pagina Oficială Centrul de Apel Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova Programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova 2015 - 2018 E-services Registru Chamber
Mass Media din Moldova
Ambasada Republicii Moldova în România
Aleea Alexandru nr.40, sector 1, Bucureşti 011824, România
Tel: (+4 021) 230 04 74; 230 07 32 Fax: (+4 021) 230 77 90
E-mail:
Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în România
Strada Emanoil Porumbaru nr. 89, parter, sector 1, Bucureşti 011424, România
Tel: (+4 021) 410 98 27; 410 04 84 Mob: +40 787 898 050 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare) Fax: (+4 021) 410 98 26
E-mail:
Consulatul General al Republicii Moldova la Iași
Strada Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 60A, zona Copou, Iași, 700127, România
Tel: (+4023) 222 03 15 Tel/Fax: (+4023) 222 03 16
E-mail: ,
Pagina a fost vizitată de 5828 ori
Site-ul a fost vizitat de 9468991 persoane
Site-ul este folosit de 4 persoane
Site-ul a fost accesat de 39357 ori.

Noutăţi

Sărbătorirea Zilei Naționale a Culturii

Sărbătorirea Zilei Naționale a Culturii

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, Ambasada Republicii Moldova a organizat un eveniment, la care au participat reprezentanți ai oficialităților, cunoscuți critici de teatru, scriitori, pictori, jurnaliști, directori de muzee, tineri muzicieni. Evenimentul a fost organizat în contextul turneului Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, care a prezentat, la Iași și București, două premiere: ”Steaua fără nume” de M. Sebastian și ”Balamucul vesel” de S. Burke.

Luând cuvântul în fața invitaților, Ambasadorul Mihai Gribincea s-a referit la relațiile excelente între Republica Moldova și România: ”De mai multe ori am avut ocazia să spun că relațiile dintre Republica Moldova şi România sunt excelente și îmi place să repet acest lucru, pentru că sunt cu adevărat niște relații foarte bune. Avem toată susținerea din partea guvernului român, a autorităților române pentru parcursul european al Republicii Moldova, sperăm foarte mult că această susținere va fi și în continuare”. Vorbind despre cooperarea culturală, unul din cele mai consistente domenii de dialog dintre cele două țări, Ambasadorul a remarcat: ”Desigur, este un lucru frumos că și în România, și în Republica Moldova cultura are Ziua ei Națională. Dar lucrul acesta nu trebuie interpretat literalmente, ci într-un sens mult mai vast. Cultura nu poate fi sărbătorită doar într-o anumită zi, ci este o lucrare permanentă de suflet, o lucrare care cere mult efort, mult curaj și mult caracter”.

Prezent la eveniment, dl Dan Neculăescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, a ținut să specifice că România va sprijini în continuare Republica Moldova în parcursul său european: ”România acordă sprijin consistent, constant – și va continua să o facă – Republicii Moldova, în special pe calea integrării europene. Noi considerăm că acest proiect strategic este singura cale, singura soluție către prosperitate și către binele cetățeanului din Republica Moldova și în consecință, atât pe linie culturală, cât și pe toate dimensiunile, vă rog să fiți absolut convinși că noi, la Ministerul de Externe, vom face tot ce ne stă în putință ca relația noastră să consolideze și ca Republica Moldova să revină în marea familie europeană, inclusiv din perspectivă culturală”.

Galerie foto