ceramicstemă naţională a Moldoveisunflower
Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene

Republica Moldova Pagina Oficială Centrul de Apel Paşapoarte cu date Biometrice Legislaţia Republicii Moldova Products of Moldova Airmoldova Programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova 2015 - 2018 E-services Registru Chamber
Mass Media din Moldova
Ambasada Republicii Moldova în România
Aleea Alexandru nr.40, sector 1, Bucureşti 011824, România
Tel: (+4 021) 230 04 74; 230 07 32 Fax: (+4 021) 230 77 90
E-mail:
Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în România
Strada Emanoil Porumbaru nr. 89, parter, sector 1, Bucureşti 011424, România
Tel: (+4 021) 410 98 27; 410 04 84 Mob: +40 787 898 050 (Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare) Fax: (+4 021) 410 98 26
E-mail:
Consulatul General al Republicii Moldova la Iași
Strada Aleea Grigore Ghica Vodă, nr. 60A, zona Copou, Iași, 700127, România
Tel: (+4023) 222 03 15 Tel/Fax: (+4023) 222 03 16
E-mail: ,
Pagina a fost vizitată de 9461 ori
Site-ul a fost vizitat de 9629400 persoane
Site-ul este folosit de 4 persoane
Site-ul a fost accesat de 245124 ori.

Ştiri din Moldova

Relațiile moldo-coreene au fost discutate de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Republicii Coreea

Relațiile moldo-coreene au fost discutate de Ministrul Tudor Ulianovschi cu ambasadorul Republicii Coreea

8 noiembrie 2018, Chișinău – Republica Moldova este interesată în dezvoltarea dialogului politic, relațiilor comercial-economice, culturale, și de alt ordin cu Republica Coreea, considerând evoluțiile în cooperarea bilaterală din ultima perioadă de timp deschid noi oportunități pentru intensificarea colaborării moldo-coreene. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Coreea în țara noastră, cu sediul la Kyiv, Lee Yang-Goo.

În opinia Ministrului Tudor Ulianovschi, răspunsul pozitiv al părţii coreene la propunerea MAEIE privind schimbarea ambasadei acreditate pentru Republica Coreea de la Beijing la Tokyo constituie un pas important în dezvoltarea cooperării moldo-coreene, oferind un spectru mai larg pentru stabilirea unor noi parteneriate de colaborare în diferite domenii de interes comun. În context, șeful diplomației moldovenești a reiterat interesul autorităților de la Chișinău de încheiere a unor acorduri în domeniul promovării investiţiilor şi evitării dublei impuneri, precum și demarării de către autoritățile de la Seul a acțiunilor corespunzătoare privind eliminarea unilaterală a regimului de vize pentru cetățenii moldoveni. Republica Moldova a aplicat procedura respectivă pentru cetățenii sud-coreeni începând cu 3 ianuarie 2014.

Șeful diplomației moldovenești a salutat lansarea de către Organizația non-guvernamentală pentru Dezvoltare Internațională coreeană „Better World” a proiectului de renovare a Centrului Medical și a sistemului de aprovizionare cu apă din localitatea Pogănești, raionul Hâncești.

În cadrul dialogului, ambasadorul Lee Yang-Goo a reiterat și interesul autorităților de la Seul de a extinde relațiile de cooperare cu Republica Moldova, exprimându-și convingerea că dinamizarea acestora va permite inițierea unor noi proiecte bilaterale în diferite domenii. În context, oficialul sud-coreean a menționat proiectele din domeniul educației, care oferă oportunitatea pentru tinerii din Republica Moldova de a avea un acces mai mare la noile tehnologii informaționale și educația digitală, etc.

In scopul intensificării dialogului bilateral, interlocutorii au reiterat interesul ambelor părți pentru organizarea consultărilor politice interministeriale la nivel de secretari de stat/viceminiştri ai afacerilor externe, în scopul realizării schimbului de opinii asupra problematicilor de interes comun în relaţiile internaţionale.

Pentru moment, între Republica Moldova și Coreea au fost semnate 5 acorduri bilaterale, altele trei fiind în proces de negocieri.